info@wolveridge.com.au +61(0)3 9486 9882

El Rancho Relaxo

 

prev-arrow
01/
next-arrow
Category
Residential
Year
2011
State
Victoria
City
Photographer
Derek Swalwell

This home was designed for a young family, who wanted to utilise the terrific sea views and uninterrupted eastern rear views into natural bush land.

An earthy structure meets the entry, a timber cube forming the street entry. Access to the dwelling via a rammed earth spine wall leads to a first floor living space and connection with the view From here the architecture is a steel and compressed sheet framed structure, weather protective and akin to the beach boxes which dot the nearby coastline. A painted compressed sheet balcony screen provides a filtered light into the dwelling while restricting views into the undesirable views – the existing residential subdivision below the site

 

 

Project detail